top of page

Balmumu Neden Kullanılır?

Güncelleme tarihi: 17 Kas 2023

Saf balmumu mumları, günümüzde toksik olmayan, daha güvenli, daha sağlıklı, temiz yanan mum seçeneklerinden biridir. Doğal bir kenevir veya pamuk fitili ile eşleştirilen yanan balmumu, havadaki toksinlerle bağlanan negatif iyonlar üretir. Bu, balmumunu parafin mumu ve soya mumundan daha iyi bir mum yapar.

Eviniz için veya el yapımı bir hediye olarak birkaç basit adımda kolayca balmumu mumları yapabilirsiniz.


Balmumu neden kullanılır
Losyon mum ile Işıltını Işıktan Al

Balmumu neden kullanılır? Balmumu rengi çamurlu sarıdan yumuşak kirli beyaza kadar değişebilir. Ne kadar çok filtrelenirse o kadar hafif olur. Bazı balmumu, farklı bölgelerle ilişkili yeşil bir alt tona sahiptir. Genel balmumu, dünyevi çamurlu bir görünüme sahiptir.

Balmumu ağartılmış olarak satın alınabilir. Saf beyaz değil krem ​​rengidir. Bu, renk eklemeyi kolaylaştırır.

Balmumlarını boyayabilir misiniz?

Evet. Sarıyı bastırmaya çalışmayın. Ağartılmış balmumu satın almadığınız sürece, sarı da ilk renginiz olacaktır. Daha açık sarı ise, mor iyi bir seçimdir.


Balmumu nasıl kokar? Balmumu neden kullanılır?

Saf balmumu, arıları sakinleştirmek için duman kullanılarak toplanır. Balmumu, bu doğal kokuyu filtreleme işlemi boyunca tutar. Balmumu bu duman kokusu çıkarılmış halde satın alınabilir.


Balmumuna koku koyabilir miyim?

Evet. Doğal balmumu kullanıyorsanız, dumanın doğal kokusu ve alt tonuyla ve bazen de bal kokusu alt tonuyla iyi eşleşen bir koku seçin.

Evet, balmumu balın yuvasıdır.

Kokusu giderilmiş balmumu kullanıyorsanız, koku yağı veya uçucu yağ doğal koku ile rekabet etmek zorunda kalmayacaktır.

Balmumu sert bir mumdur ve fazla yağ emmez. Tipik koku yükü %5'in hemen altındadır.

Balmumundan sıcak atış yapmak zor olabilir. Hindistan cevizi yağı eklemek bu konuda yardımcı olabilir.


Neden hindistancevizi yağını balmumu mumlarına koymalısınız?

Balmumu hindistancevizi yağı ile bağlanabilir. Bal mumu sert bir mum olduğundan ve kendi başına çok fazla yağ ememediğinden, mum yapma sürecinde yumuşak bir yağı hindistancevizi gibi balmumu ile eriterek kokuyu tutmak için bir taşıyıcı yağ ile mum karışımı oluşturur.


Balmumu mumları için en iyi fitil hangisidir?

Önceden sekmeli pamuklu fitiller kullanıyorum. Balmumu mumlarının yüksek yüzdeleri için ahşap fitiller kullanmayı sevmiyorum. Balmumu mumları, sert yoğun balmumu oldukları için normal mumlardan daha uzun süre yanar.

Ahşap fitiller, tam bir erime havuzu için o kadar sıcak olması gerekmeyen daha yumuşak bir balmumu ile wax'ların karışımında daha iyi sonuç verir.


Balmumu mumlarını hangi sıcaklıkta dökmelisiniz?

Daha sert mumlar, 185 F civarında sıcak olduklarında dökülmelidir. 165 F'ye kadar dökülebilirler ancak kaba veya rustik görünmeye başlarlar. İstediğiniz görünüm buysa, ne ala!



Mumlarınızı yaparken günlük tutmayı unutmayın. Bu sayede mumlarınızın tarifleri sizinle bir ömür gelecektir. Sizin için hazırladığımız günlüğe ulaşmak için TIKLAYIN.

23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page