top of page

LOSYON MUM YAPMADAN ÖNCE BAZI TERIMLERI ÖĞRENELIM

Güncelleme tarihi: 17 Kas 2023



Losyon Mum Terimleri
Losyon Mum ile Işıltını Işıktan Al



LOSYON MUM YAPMADAN ÖNCE BAZI TERIMLERI ÖĞRENELIM

Sıcak atış ne anlama geliyor? Bir mum yanarken yayılan kokunun gücünü tanımlar.

Sıcak atış, bir mumun en çok zevk veren kısmıdır. Evinizi muhteşem miskler, zengin baharatlar veya taze çiçeklerle dolduracak bir mum yakmak için bir kibrit çakmak ruh halinizi iyileştirebilir ve duyularınızı gerçekten harekete geçirebilir. Bu yüzden, aromaterapi mumun güzel kokması ve ruha hitap etmesi önemlidir.


Soğuk atış nedir? Mum söndüğünde losyon mumdan yayılan koku miktarını veya gücünü tanımlar. Bir mumun soğuk atışını önemli kılan nedir? Hediye olarak bir mum veriyor veya mum satıyorsanız, herkesin yaptığı ilk şey mum yakılmadan önce koklamaktır. Ve eğer koku alamazlarsa veya gerçekten zayıf bir koku ise, muhtemelen yandığında farklı kokmayacağını varsayacaklardır (bu doğru olmasa bile).


Mum terlemesi ne anlama geliyor? Terleme, küçük boncuklar veya bazen bir kap mumunun tepesinde toplanan veya bir sütun mumunun kenarlarından sızan koku havuzları ile karakterizedir.

Mum terlemesinin meydana gelmesinin birçok nedeni vardır, ancak koku yükü ile çok ilgisi vardır. Losyon mum yapım eğitimlerinde bu sorundan bahsediyor ve çözümü konusunda sizlere yardımcı oluyoruz.


Koku yükü nedir? Bir mumun koku yükü, mum yapımında kullanılan koku yüzdesi ile ilişkilidir. Koku yükü, mumun soğukken ve yanarken koku vermesini belirleyecektir.

Ev yapımı kokulu bir muma ne kadar koku eklemelisiniz? % 6, en yaygın koku yüküdür. Yine de bazı mumlar % 12'ye kadar koku kabul edebilir. Bununla birlikte, evde güçlü kokulu mumlar yapmak istediğinizde aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var.


  1. Bir muma çok fazla koku eklemek, kendi kendine sönmesine veya düzgün yanmamasına neden olabilir.

  2. Koku yükünü doğru hesaplamak ve ölçmek yerine göz kararına göre ilave etmek, diğer sorunların yanı sıra mum terlemesine neden olabilir. Kesin değerleri elde etmek için internetten koku yükü hesaplayıcılarını kullanabilirsiniz.

  3. Ayrıca, kokuyu doğru mum sıcaklığında eklediğinizden emin olmak için koku ve soya etiketlerini okuyun. Standart koku yağları tipik olarak 185 Fahrenheit'te eklenebilirken, doğal seçenekler çok daha soğuk bir sıcaklıkta eklenmelidir.

  4. Mum yapımının bir diğer önemli adımı, erimiş soyaya eklendiğinde kokuyu yeterince karıştırmaktır. İki dakika iyice karıştırılmalıdır!

  5. Ev yapımı losyon mumlar yaptıktan sonra, iyi bir koku atması için en az üç gün bekletmelisiniz. Doğal mumlar için 1 ila 2 haftalık bir bekleme süresi daha da iyidir.


Ucucu Yağlar: İşte mumlar için uçucu yağ kullanmanın artıları ve eksileri.

Artıları:

  • Uçucu yağlarla mum yapmanın en büyük avantajı,% 100 doğal olmalarıdır. Her biri bitki materyalinden yapılmıştır - bunu kim sevmez ki?

  • Doğal malzemeler kullanmak her zaman iyi bir şeydir!

  • Saf uçucu yağlar oldukça kokuludur.

  • Esansiyel yağlar aynı zamanda terapötik yeteneklerinden dolayı sevilir ve aromaterapiyi deneyimlemenin en yaygın yoludur .

Eksileri:

  • Ne yazık ki, güçlü kokularına rağmen, uçucu yağlar diğer mum koku türlerine kıyasla en az sıcaklığa sahiptir. Bunun nedeni, uçucu yağların yüksek sıcaklıklara maruz kaldıklarında bozunmasıdır.

  • Esansiyel yağlar söz konusu olduğunda, sadece belirli bitkilerden elde edildikleri için, aralarından seçim yapabileceğiniz sınırlı bir koku yelpazesine sahipsiniz.

  • Uçucu yağlar pahalı olabilir.

974 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page