top of page

LOSYON MUM SICAK ATIS NASIL ÖLÇÜLÜR? Losyon Mumda Sıcak Atış Önemlidir

Güncelleme tarihi: 17 Kas 2023



Losyon Mum Yapımında Sıcak Atış
Losyon Mum ıile Işıltını Işıktan Al


Losyon mumda sıcak atış: Bir mumun saf tasarımını iki kritere göre değerlendirebilirsiniz: Güvenlik ve Performans.

Güvenlik yapısal ve nesneldir. Bir güvenlik testi veya fitil testi yapmak size bir mumun iyi mi yoksa kötü mü olduğunu söyler. Çoğu test, belirli bir uzunluktaki yanık sırasında mumun geçmesi için çeşitli kriterleri kapsar.


Mum birini karşılayamazsa, bu başarısız bir tasarımdır. Basit. İkili. Ancak performansı değerlendirmek o kadar kolay değil!


Bu durumda "performans", bir mum kokusunun ne kadar iyi olduğunu ifade eder. Güvenlik testinin aksine, performans testinin harika bir çerçevesi veya kriteri yoktur.

Sıcak atış, renkler ve etiketler gibi mum yapımındaki sanatı temsil ederken, güvenlik testleri bilimseldir. Yaratıcı potansiyele sahip bir zanaat istiyorsanız, mum yapmak mükemmel bir adaydır.


LOSYON MUM SICAK ATIS NASIL OLCULUR?

Peki mumunuzun güzel kokmasını nasıl sağlarsınız? Bu yazıda, sıcak atışınızın kalitesini "ölçmek" için kullanabileceğiniz basit bir çerçeve ve süreci ele alacağız: BSO Testi .

BSD Testi

BSD şu anlama gelir:

  • B anyo

  • S alon

  • D iğer

Sıcak atışı değerlendirmek, doğru bir görüş gerektirir, ancak BSD testi, birkaç faktörü hesaba katan bir çerçeve sağlar. İnsan yargısı dahil olduğu sürece, sıcak atışı ölçmek asla mükemmel olmayacaktır. Bununla birlikte, BSD çerçevesini uygulamak, insan yargısını normalleştirmenize ve kokuyu etkileyen birçok faktörü hesaba katmanıza olanak tanır .


Performans testine başlamadan önce, güvenli bir mumunuz olduğundan emin olun.

Koku atışınız ne kadar iyi olursa olsun, güvenlik her zaman önce gelir.

Aşağıdaki prosedür, bir güvenlik testini başarıyla geçtiğinizi ve mumu uygun şekilde iyileştirdiğinizi varsayar.

BANYO TESTİ

Bir süperstar gibi yaşamadığınız sürece, çoğu banyo diğer odalara kıyasla oldukça küçük bir boyuttadır. Çoğu, havayı oldukça iyi bir şekilde dolaştırır, bu da büyük ölçüde sıcak atış başarısına dönüşür.


Biraz sıcak atışı olan hemen hemen her mum banyoyu kokuyla doldurur, bu da onu sıcak atış test etmek için mükemmel bir başlangıç ​​alanı yapar. Bunun gibi alanlarda makul miktarda atış elde edemezseniz, muhtemelen tasarımınızda bazı ayarlamalar yapmanız gerekir.


BSD testinin ilk aşaması, mumunuzu nispeten normal bir süre banyoda yakmaktır. Ortalama 2 saat yakın, banyoya doğru yürüyün ve kokuyu 1'den 10'a kadar değerlendirin.

Banyoda mumu 1 ila 3 kez yakın. Sonuçlardan memnunsanız, testin Salon bölümüne geçin.


SALON TESTİ

Testin salon kısmı, banyodan büyük herhangi bir oda anlamına gelir. Bir oturma odası kullanabilirsiniz, ancak aynı zamanda bir mutfağa, kapalı bir verandaya veya birden fazla kapısı olan herhangi bir yere de geçebilirsiniz.


Bir banyoya koku atmak, mumun ne kadar iyi çalıştığına dair size ilk bir ipucu verir, ancak daha büyük odalar gerçek potansiyellerini anlamanıza yardımcı olur.


Mumu yakın ve her saat derecelendirin.

Mumu hareket ettirmek, yerel ve küresel hava akımlarındaki olası farklılıkları hesaba katmaya yardımcı olur. Fitil tarafından salınan aromatik bileşikler, yakındaki şanslı insanların burun deliklerine “bir tur atarken”, bir odanın içinden büyük bir hava akışı olduğunda, sıcak fırlatma gelişir.


Bazı mum üreticileri, belirli bir odada veya alanda kokusunu alamadıklarında bir mumdan çok erken vazgeçerler, eğer onları birkaç metre hareket ettirmişlerse gayet iyi performans göstermiş olabilirler. Salon testi sırasında da bunu yaşayabilirsiniz.


Birkaç yanma seansından sonra mum istediğiniz beklentilerinizi karşılayamazsa, tasarımı gözden geçirmeyi düşünebilirsiniz.

Salon sonuçlarından memnunsanız, testin sonraki ve son kısmına geçin.


DİĞERLERİ

Testin son bölümünde, BS koku testini geçen mum tasarımını istediğiniz kadar kişiye bir tane verin. Düşüncelerini sorun. Bu talepte istediğiniz kadar spesifik olabilirsiniz, ancak mumu birkaç kez yaktıktan sonra herhangi bir biçimde dürüst geri bildirime ihtiyacınız olduğunu bildirirseniz daha iyi sonuç verme eğilimindedir. En önemlisi, diğer mumlarda olduğu gibi onu normal şekilde yakmaya teşvik etmelisiniz.

SONUÇ


Sıcak atışı ölçmek için mükemmel bir çerçeve mevcut değildir çünkü koku sonuçta bir fikirdir. Aroma bir spektrum ve bir sanattır. Bunu asla unutma. Banyolar, mumunuzun kalitesinin temel testidir. Salon, hava akışını ve daha geniş alanları hesaba katmaya yardımcı olur, ancak yine de insanların hassasiyetleri ve koku tercihlerindeki gerçek farklılıkları yakalayamaz. Başkalarıyla test etmek, daha fazla insan hakkında bir şekilde toplu bir fikir edinmenizi sağlar, bu da çeşitli durumlarda ve tarzlarda mumu yakan kullanıcılardan ortalama bir fikir oluşturmanıza yardımcı olur. #marbling.bodrum



81 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page