top of page

Arılar, Bal ve Balmumu - Aromaterapi

Güncelleme tarihi: 17 Kas 2023

21.000 yıl öncesine ait mağara resimlerinin petekleri tasvir ettiğini biliyor muydunuz ? Arılar her zaman ekolojimiz için önemli olmuştur ve bu yüzden ürünleri insanlar için mükemmeldir. Bal sadece besleyici ve yatıştırıcı değildir, aynı zamanda doğal olarak antibakteriyeldir - yani bir koruyucu görevi görür.

Eski Mısır'daki mezarlarda bal bile buldular ve bozulmamıştı! Balı bir ürüne bileşen olarak dahil ettiğinizde, daha az koruyucu eklenmesi gerekir. Balmumu (ve kuzeni propolis) cilt ve tırnaklar için harikadır. Her ikisi de cildi yumuşatır ve ilave koku olmadan formüllere harika ve tamamen doğal koku katar. "Arılar, dünya çapındaki çiçekli bitki türlerinin yaklaşık altıda birinin ve yaklaşık 400 farklı tarımsal bitki türünün tozlaşmasından sorumludur." Oldukça etkileyici, değil mi? Üstelik bal üretiyorlar!


Bu ürünü bir böcek sürüsünün yapması nasıl mümkün olabilir? Arılar, Bal ve Balmumu - Aromaterapi Arılar kovandan ayrılır ve nektar (seyreltik bir sakaroz çözeltisi) için yiyecek ararlar.

Arılar nektarı yutarlar ve bal midelerinde bulunan bir enzim sükrozu glikoz ve fruktoza ayırır. Kovana döndüklerinde nektarı kanatlarıyla kuruturlar.

Ayrıca nektarı defalarca yutar ve kusar, nemi azaltır ve bala enzimler eklerler.

Arılar bütün kış boyunca balı tüketir, balı yerler ve o şekeri enerji için kullanırlar - kraliçeyi sıcak tutmak için titrerler!

Bal ekstrakte edilir ve filtre edilebilir veya pastörize edilebilir. Tüketmek için işlenmesini gerektirmez. Bununla birlikte, bir yaşında veya daha küçük bebeklere asla bal verilmemelidir, çünkü altta oluşan bağırsak kanallarında zehirli hale gelebilir, hastalığa ve hatta ölüme neden olabilir. Bal, mikropların büyümesine düşman olduğu için, yara pansumanları ve iltihap önleyici ilaçlar gibi her türlü şey için kullanılır. 5000 yıldan uzun süredir tıbbi olarak kullanılmaktadır. “ Balın şifa özelliği onu antibakteriyel aktiviteye sahiptir olması nedeniyle, enfeksiyonunu önlemek için koruyucu bir bariyer yaratmasını sağlar. İmmünomodülatör özelliği, yara onarımı için de önemlidir. " Balmumu Balmumu, işçi arıların karın bölgelerinde balmumu üreten bezlerden oluşur. Daha sonra kovana atılır. “İlaç olarak balmumu, kolesterolü düşürmek ve ağrıyı gidermek için ağızdan alınır. Aynı zamanda şişlik (iltihaplanma), ülser, ishal ve hıçkırıklarda da kullanılır." Balmumu, eski Mısır zamanlarından beri ciltte topikal olarak kullanılmaktadır. Diğer cilt rahatsızlıklarının yanı sıra kaşıntı ve çocuk bezi döküntülerinde yardımcı olabilir. Mumlardan, bıyık ağdasına ve dudak balsamına kadar her şeyde kullanılabilir.

52 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page